Slider
TEA TREEOMSCHRIJVING

Fris, medicinaal & stimulerend. Een zeer breed inzetbare eerste hulp.

Chi Tea Tree - Eerste hulp olie 10 ml

Deze olie wordt ook wel wonderolie genoemd. Tea Tree (verkregen via stoomdestillatie van de bladeren en jonge twijgen van de Melaleuca Alternifolia boom) is een van nature microben bestrijdende (bacteriën, virussen, schimmels) olie waarvan de werking door veel wetenschappelijk onderzoek wordt bevestigd. Vooral in de huidverzorging en bij huidherstel blijkt Tea Tree olie van grote waarde. Wanneer het nodig is, mag Tea Tree zelfs puur op de huid worden gedruppeld. Tea Tree zuivert de huid en bestrijdt (jeugd)puistjes en mee-eters. De huid wordt ontdaan van alle onreinheden. Eventueel kan Tea Tree olie gemengd worden met een andere etherische olie zoals een Citrus.

Indicaties cosmetisch: Bij kalknagels. Cosmetische verzorging van wratten. Lipblaasjes. Ondersteunt herstellend vermogen huid. Ontstoken huid. Zuiverend.

AMANDELENOMSCHRIJVING

Meeste gebruikte vette plant olie voor huidverzorging en massage.

Chi Amandel plant olie 100 ml

Amandel is de meest gevraagde en gebruikte vette olie voor massage en huidverzorging. Een bijna reukloze olie met goede huideigenschappen: het voedt de huid, beschermt de huid en houdt de huid soepel en elastisch. Een droge huid zal minder schilferen. Zoete amandelolie bevat vooral Oleïnezuur en is rijk aan B-vitamines en wat vitamine E. Verder bevat het mineralen als calcium, magnesium, kalium en fosfor. Amandel olie is geschikt voor de droge, ruwe en gevoelige huid. Ook inwendig te gebruiken, bijvoorbeeld in de salade. De onverzadigde vetzuren ondersteunen het imuunsysteem, dragen bij aan een verantwoord cholesterolgehalte.

Indicaties cosmetisch: Baby- en kind huid. Bevordert het natuurlijk afweersysteem. Droge huid. Gevoelige huid. Goed voor de cholesterolspiegel. Huidverzorgend. Hydraterend. Ruwe & schrale huid. Zonnebrand / Aftersun.

ROZEMARIJNOMSCHRIJVING

Kruidig, iets houtig. Stimulerend en activerend. Om vrijer te ademen.

Chi Rozemarijn, Spanje etherische olie, wild 10 ml

Rozemarijn Spanje is de zogenaamde kamferrozemarijn. Deze rozemarijnolie stimuleert de ademhaling en de circulatie. Een olie die niet vlak voor het slapengaan ingezet moet worden. Op de huid bevordert rozemarijn de circulatie. Een goede toevoeging aan een massageolie voor soepele spieren en gewrichten. Inzetbaar bij een vette huid.

Indicaties cosmetisch: Bevordert het natuurlijk afweersysteem. Goed voor de bloedcirculatie. Lichaamsreinigend. Bij puistjes & mee-eters. Bij vermoeidheid. Vette huid.

EUCALYPTUSOMSCHRIJVING

Sterke, medicinale geur. Verhelderend. Vrijer ademend.

Chi Eucalyptus etherische olie,
wild
10 ml

In de aromatherapie is Eucalyptus een van de meest karakteristieke geuren. De bekende frisse geur wordt in veel medicinale producten verwerkt. De olie van de Eucalyptus Globulus bevat een bestanddeel, Cineol, dat verantwoordelijk is voor de werking. In een aromalampje werkt Eucalyptus fantastisch bij het vrijmaken van de luchtwegen en een verbetering van de ademhaling. In feite is de olie doeltreffend bij alle luchtwegklachten. Hevige hoestprikkels worden gekalmeerd. Men kan zeggen dat Eucalyptus een krachtige olie is ter preventie van ziekte (preventie).

Indicaties cosmetisch: Gezonde luchtwegen. Goed voor de bloedcirculatie. Slijmoplossend. Verkoelend. Zuiverend.

GERANIUMOMSCHRIJVING

Bloemig, associatie met roos. Voor hart, huid en rust.

Chi Geranium etherische olie,
Cultivar 10 ml

Dure rozenolie wordt vaak vervalst met Geraniumolie vanwege de geur. Een belangrijke olie binnen de Aromatherapie vanwege de complexe samenstelling van de olie. Er zijn meer dan 2000 bestanddelen in de olie ontdekt. Dit maakt Geraniumolie breed inzetbaar. Een zachte aangename geur voor in een aromalampje is aan te raden bij spanningen, maar ook om muggen op afstand te houden. Op de huid werkt Geranium verzachtend bij rode huid, acne, verbrandingen en bij verschillende vormen van eczeem. Geraniumolie werkt pijnverdovend bij zenuwpijnen.

Indicaties cosmetisch: Goed voor de bloedcirculatie. Ondersteunt herstellend vermogen huid. Parfumerend. Bij puistjes & mee-eters.

LAVENDELOMSCHRIJVING

Zoet, kruidig, bloemig. Ontspannend. Versterkend.

Chi Lavendel, Frankrijk etherische olie, Cultivar 10 ml

De meest veelzijdige onder de etherische oliën. Kan in een aromalampje gebruikt worden als rustgever en heeft ook slaapverbeterende kwaliteiten. Maar nooit te veel gebruiken want anders wordt de olie stimulerend in werking. Zeer zacht op de huid en kan een goede hulp zijn bij het ontsmetten en genezen van brandwondjes. In een massageolie werkt de olie ontspannend bij spierkrampen en verder heeft de olie licht verdovende eigenschappen.

Indicaties cosmetisch: Bevordert nachtrust. Huidverzorgend. Ontstoken huid. Zonnebrand / Aftersun.